RODRIGO Y GABRIELA Torsdag 05.10.23 JØRGEN DAHL MOE Fredag 12.01.24 ALTIN GÜN Torsdag 28.09.23 REBEKKA BAKKEN BAND Onsdag 18.10.23

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Onsdag 13/05-2015 Rockefeller
666 FEST:
A-Laget - Store P - Jonas V - FL3X - Mats Dawg


NMG/G-huset er Norges drøyeste kollektiv av musikere, og består av folk som Lars Vaular, A-laget, John Olav Nilsen & Gjengen, Store P, Fjorden Baby!, Jonas V, Mats Dawg og FL3X. Onsdag 13. mai arrangerer G-huset en storslått 666-FEST på Rockefeller, og det er pliktmøte for hedonister og andre livsnytere! På scenen står A-laget, Store P, Jonas V, FL3X og Mats Dawg.

A-laget
I 2006 dannet tre bergenske rappere og en DJ en ny rapgruppe - A-laget. Sammen skulle de komme til å sette standarden for norsk rap i årene som kom, samtidig som de tøyet grensen for hva som kan sies høyt i lille Norge.Gjennom mixtapeserien Nokke Feita, og ikke minst en rekke legendariske konserter, har A-laget - bestående av Store P, Vågard, Girson og DJ Boge, opp gjennom årene bygget seg en hard kjerne av fans, og Laget kan trygt sies å være et undergrunnsfenomen på vei mot kultbandstatus. Når A-laget slapp sin første EP i 2012 var det til strålende kritikker. Aftenposten mente A-laget var verdens beste rapgruppe akkurat nå, og flere påpekte hvor naturlig A-lagets drøye musikk føles. Sommeren 2012 spilte A-laget på de store, norske festivalene - med tre mixtapes, et uoffisielt gatealbum og en EP i bagasjen. Hundrevis av mennesker rappet med på gamle mixtapelåter, ord for ord. Dette er mer enn hype. Med tekster tydelig inspirert av et liv under Bergens notorisk regntunge skyer, med føttene trygt plassert på våt brostein i smale gater, smitt og smau, og et lydbilde hvor amerikansk, basstung sørtatsrap blander seg med R’n’B og europeisk elektronisk musikk, skiller A-laget seg drastisk fra andre norske rappere. I tekstene balanseres en voldsom sjølsikkerhet med en sår og ærlig utlevering av usikkerhet og indre demoner. A-laget gir deg både sex og klamydia, rus og bakrus, sjøltillitt og sjølforrakt - alt i en herlig, uanstrengt blanding. Nå er A-laget endelig aktuelle med sin nye singel og video “Vesken” og et etterlengtet nytt kapittel i Nokke Feita-serien!

Store P
Mer informasjon kommer

Jonas V
Jonas V har sammen med sin produsentpartner HKON laget seg et helt eget, mørkt og besnærende lydbilde. Med slagere som “Soner ut flipper ut”, “Kjerrin6”, Våknet nettopp opp”, “Mye mere” (med Lars Vaular) og “Edvard Grieg” ble Jonas raskt en del av den bergenske rapadelen, og hans to mixtapes 21 Gram og 21 Dager Seinere har oppnådd kultstatus blant norske rapfans. P3 har omtalt Jonas V som en landets viktigste rappere, og sammen med HKON har han en egen evne til å ta deg med inn i en mørk verden, hvor HKONs enkle, men basstunge og trommedrevne beats og Jonas Vs ærlige, kompromissløse og intelligente tekster er dine fortellere.

FL3X
FL3X har i over ti år herjet i den bergenske rapundergrunnen som en del av den notoriske rapgruppen Grunnmuren. Med hjelp av det lokale produsenttalentet HKON snekret han sammen en solid EP som markerte hans definitive debut som soloartist. Den kritikerroste EP'en "På taket" har med gjester som Lars Vaular, Sturle Kvilekval fra Fjorden Baby! og Jonas V og er gitt ut på NMG/G-huset. BTs anmelder var blant dem som trillet en femmer. "Det viktigste først: Flex kan godt få et større publikum" var anmelderens velvalgte åpningsord. FL3X fulgte opp “På taket” med nok en HKON-produsert EP - “Lettelsen”. Sammen med gjester som Jonas V og Vågard fra A-laget fortsetter FL3X der han slapp. Felles for musikken til FL3X er at vi får bli med ham i det han loser oss gjennom en verden hvor grensen mellom komedie og tragedie er hårfin. FL3X forteller menneskelige historier fra et Bergen mange kjenner, men få snakker om - og alltid på sin særegne, engasjerte måte.

MATS DAWG
Født i Bergen, oppvokst i Bodø, for så å returnere til sin fødeby. Mats Dawg er en mann med mange lag, akkurat som bakgrunnen hans. Med sin basstunge stemme forteller Mats Dawg om et annet liv en din gjengse rapper. På hans foreløpig eneste offisielle utgivelse, “DAOGEN EP”, balanserer han historier om å henge med tjommiene og å berolige sønnene sine på lange familiebilturer, over drivende beats fra Store P og Sir SexySnake85. I følge Dagbladet er “...virkeligheten aldri uproblematisk for Dawg, men den er der, og rapperen må stadig forholde seg til hverdagens krav. Retretten inn under dyna er kanskje behagelig, men den er ikke lenger noe reelt alternativ. Og bra er det.”, før de følger opp med å kalle ham en av Norges fem viktigste raplyrikere. Noen har omtalt Mats Dawg som en voksen manns rapper, og mange vil nok si seg enig. Lydbildet er preget av seige, treige beats med tydelige røtter i Texas på 90-tallet, uten å bli usmakelig retro, og med en blanding av flow og sangaktig melodi tar Mats Dawg oss med inn i livet som en ung mann med mye ansvar på sine skuldre. Aldri før har livet som ektemann og småbarnsfar blitt skildret så fett, ekte og mangefasettert som når Dawg’en åpner sitt sinn for lytteren.

Etterfest:
NMG/G-Husets storslåtte festkveld blir bare enda bedre. Etter endt konsert fortsetter festen i Leiligheten og på taket av Rockefeller med Girson og Håkon bak platespillerne. Fri entré for alle med konsertbillett. Du vet hva det går i.

Facebook-event
Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpner kl. 20.00.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Onsdag
07.06.23
THE COLD STARES
Onsdag
07.06.23
BAKOM BANEHEIA-PODKASTEN
Onsdag
07.06.23
Klassekampen Musikkmagasinet
& Rockefeller presenterer:
POPQUIZ
Torsdag
08.06.23
JAN EGGUM & GEFYLEN
Fredag
09.06.23
THE CHATS
+ support: Guantanamo Baywatch
Lørdag
10.06.23
Champions League-finale:
MANCHESTER CITY – INTER
Lørdag
10.06.23
ZOO
Flyttet til 19.10.23
Lørdag
10.06.23
HOUSE ROULETTE presenterer
HjertøyaFestivalen release party
Søndag
11.06.23
Pretty Good:
MIDLAKE
BONNY LIGHT HORSEMAN
AMIGO THE DEVIL
OLE KIRKENG
Søndag
11.06.23
OSLO AMERICANA 2023
Tirsdag
13.06.23
RAKIM
Flyttet til 28.05.24
Torsdag
15.06.23
JUNI HABEL & ISAK’S ISLAND
Torsdag
15.06.23
BILLY F GIBBONS
Torsdag
15.06.23
SPOON
+ support: Mall Girl
Fredag
16.06.23
FREMMED RASE
– «Pisspreik» 20-årsjubileum
Fredag
16.06.23
Norge - Skottland
TARTAN ARMY ‘NICHT AFORE’
Party
Lørdag
17.06.23
FORGETABOUTIT
+ support: Korrupt + Astrobabes
Lørdag
17.06.23
LAURIE ANDERSON – Let X = X
with Sexmob
Lørdag
17.06.23
MAGGIE ROGERS
Tirsdag
20.06.23
PATTI SMITH
and band

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen