CHELSEA WOLFE + support: Kælan Mikla Søndag 16.06.24 JORDAN RAKEI Søndag 15.09.24 WHEEL + support: Molybaron Torsdag 12.12.24 JIREEL Torsdag 21.11.24

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Fredag 13/12-2024 John Dee
SENJAHOPEN

Det at Senjahopen skrangler jula inn i Torggata med sin egenartede vindskeive, forblåste og allsangvennlige nautiske viserock er en tradisjon som har utvikla seg over et drøyt tiår, og som ingen synes at bør avvikles med det første.

Senjahopen ble unnfanget for nærmere to tiår siden, og etter snart sju album og sjukt mange konserter og ikke minst tusenvis av klistremerker er det et under at de fortsatt ikke hverken er en nasjonalskatt eller et velsmurt maskineri med forutsigbart mellomsnakk og innøvde dansetrinn. Dette orkesteret er nemlig ikke ulikt en boks med sjokolade: Du vet aldri hva du får. Men med et repertoar som spenner helt fra varmt, nært og nydelig i «Drømmefanger», via allsangvennlige «Over Heia», til den nordnorske nasjonalsangen «En Hælvettes Gjeng», så vet du at du bestandig får sjokolade, for å si det sånn.

Helt fra den spede begynnelsen da de ba alle om å «Bli Med På Yttersia» har Senjahopen klart det kunststykket å både være en slags evig outsider samtidig som de er en hjørnestein i den nordnorske musikalske faunaen. Men det betyr på ingen måte at du må bestå hverken DNA-test eller dialektprøve: Her er det både såpass god musikk og livlig lyrikk at selv om du nedstammer fra Terje Vigen, Pillar-Guri, Olav Tryggvasson eller Sissel Kyrkjebø så er det ingen grunn til at du ikke skal både kjenne deg igjen og kjenne deg velkommen. For når selvironien, røverhistoriene og refrengene sitter så løst som det gjør hos denne gjengen så må du nærmest være vaksinert mot god stemning for å ikke både få fot, trekke på smilebåndet og kanskje til og med felle en tåre.

Og apropos tårer: når «Onsdagsrenn», den første singelen fra det kommende albumet ble sluppet var det nok ingen, uavhengig av kjønn, legning og alder som kom seg gjennom uten i hvert fall en bitteliten klump i halsen. Men når det er sagt så er det ingenting som indikerer at det bare er ballader som er under oppseiling. Den musikalske filosofien til Senjahopen har nemlig alltid vært at det på ingen måte er et mål å finne opp kruttet, det viktigste er å holde kruttet tørt. Og når de nå legger ut på veien med både gamle sikkerstikk og rykende ferskt materiale er det ingen tvil om at her blir det noe for enhver smak.

Sommerens vakreste eventyr er med andre ord ei røverhistorie som varer helt til oppunder jul, og hadde dette firspannet blitt spent for ei vogn så hadde det helt garantert blitt både ureint trav og galoppering lenge før første sving. Men når de spenner på seg gitarer og «klarner» røsten så er oddsen for at det blir en opplevelse du seint vil huske så gode at du neppe får utbetalt mer enn du satset.

Bill. kr. 315,- + bill.avg. 18 års aldersgrense med legitimasjonsplikt. Ingen vergeordning.

Dørene åpner kl. 20.00. Arrangementet starter ca. 1 time etter dørene åpner. NB! Det anbefales å komme i god tid før arrangementet starter da det kan bli kø.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Fredag
14.06.24
ANDREJ NEBB – 70 ÅR
De Press spiller hele «Block to Block»
Gjester: Jørn Christensen / Per Vestaby / Øyvind Hansen / Joddski / Blakk / Synnøve Rognlien / Frank Kvinge
Fredag
14.06.24
MAYFIRE
+ support: Kingseeker
+ Beyond the Barricade
Lørdag
15.06.24
SUSPERIA
25 Years Anniversary
+ special guest: Khold
Lørdag
15.06.24
NORSK HIPHOP 40 ÅR
Lørdag
15.06.24
FOTBALLQUIZMESTERSKAPET
med Magnus Devold
Søndag
16.06.24
CHELSEA WOLFE
+ support: Kælan Mikla
Onsdag
19.06.24
HENRETTELSESPODDEN
– Live
Fredag
21.06.24
Rock Cinema:
«EKSPLOSJONER I HJERTET»
– gratis festpremiere
Fredag
21.06.24
THE BLACK SORROWS
Lørdag
22.06.24
BETH HART
Lørdag
22.06.24
Strømløst:
TEAM ME
Lørdag
22.06.24
SHADOWLOVE
Mandag
24.06.24
LIVINGSTON
Tirsdag
25.06.24
BEN HOWARD
+ support: Marina Allen
Torsdag
27.06.24
Torsdag på Taket:
LIVE HANKEN
Torsdag
27.06.24
JUANES
Torsdag
27.06.24
DESTIN CONRAD
Submissive Tour
+ support: Natanya
Fredag
28.06.24
STEFAN SUNDSTRÖM
o Den Sista Jäntan
+ Fjodor
Fredag
28.06.24
THIS WAS MY LIFE
– a tribute to Kim Larsen & Gasolin
Lørdag
29.06.24
SKEIV NATT – Official Closing Party 2024
Oslo Pride x IsBurning x Det Gode Selskab

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen