SOEN + support: Naryan Søndag 17.03.24 WITCH CLUB SATAN + special guest: Hudkreft Fredag 08.03.24 FLOGGING MOLLY Fredag 19.07.24 JORDAN RAKEI Søndag 15.09.24

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Torsdag 14/03-2024 Sentrum Scene
TRYGVE SKAUG
& navngitte menn


Den folkekjære artisten Trygve Skaug er kjent for å synge og skrive dikt om de virkelig nære tingene i livet. 12. januar slapp han sitt mest personlige album Stor gutt hvor han blant annet synger om hjertevondt, forelskelse og troen sin. Torsdag 14. mars er Trygve Skaug & navngitte menn klare for Sentrum Scene!

Skaug er låtskriver, musiker og en av Norges mestselgende poeter. Tekstene hans deles vidt og bredt. Diktsamlingene «Følg med nå» (2019) og «Ikke slipp» (2020) er alene trykket i over 42 000 eksemplarer. Også senere samlinger, som «Hjemmekamp» (2020), «Opprykk» (2021) og «Dikt til navngitte menn» (2022), har blitt oppsiktsvekkende suksesser. I et intervju med VG sier Trygve Skaug selv om suksessen: – At folk finner trøst i mine ord, trøster meg også. Tekstene mine er skrevet veldig nakent, ærlig og upretensiøst. Derfor treffer det meg hardt når jeg kan være der for andre.

Han var vokalist i bandet St Morritz siden oppstarten i 2006, men i 2012 gikk han solo. Etter dette har han utgitt fire egne album, og i 2017 ble den folkekjære poeten og artisten nominert til Spellemannprisen for albumet «Sanger du skal få når jeg dør». Våren 2021 deltok han i TV2s populære program Hver gang vi møtes. Senere samme år ble han tildelt Bjørg Vik-prisen for «... evnen til å nå ut, treffe og gi litterære opplevelser for mange med sine dikt. Ved bruk av nye formidlingskanaler som instagram og andre sosiale medier, har prisvinneren fått nye generasjoner til å lese poesi.»

Stor gutt er Trygve Skaug sitt niende soloalbum.

Trygve Skaug har tatt med seg et stjernelag i studio for å lage plate på gamlemåten. Som helten Bob Dylan. Det hele skjer live og samtidig i studio. Resultatet har blitt albumet Stor gutt som oser livefølelse, overskudd og en nærhet.

- Jeg hadde sett en dokumentar om Bob Dylan i studio og fikk veldig lyst til å forsøke å spille inn ei plate sånn som man spelte inn plater før. Uten masse takes og pålegg, men bare være en svær gjeng i studio som spilte alt sammen, sånn på gamle måten. Bare se hva som skjer, liksom, forteller Skaug og legger til:

- Låtene har blitt personlige fortellinger om min egen nære familie, møte med flyktninger i leir i Hellas, forelskelse og hjertevondt. Og plata ble til en ærlig oppsummering av livet, synet mitt på verden og folka rundt meg og troa mi da jeg gikk i studio.

Det er ingen trøsteviser på denne plata, det har han lagd mange av tidligere. Men for å klare å være mer personlig i tekstene måtte han få hjelp:

- Jeg har jobba tett sammen med forfatter André Vaaler et år i forveien av innspillingen. Jeg husker han spurte meg mange ganger om jeg var sikker på at jeg ville være så ærlig? Jeg endte opp med en god magefølelse på å brette ordentlig ut. Si ting mye mer rett frem enn før. Det er fortsatt mye poesi igjen i linjene, men det de forteller er ikke oppdiktet, det er sant.

Samspillet og den kreative vibben kan høres godt gjennom hele albumet. Når ting går galt så er det rom for det, da blir også terskelen lav for å få til noe genuint som blir vanskelig å gjøre like fint om man hadde prøvd å gjenta akkurat det samme. Samtidig låter det veldig Trygve Skaug.

Med produsent Torgeir Waldemar i spissen var målet å lage plate på gamlemåten.

- Torgeir og jeg ble låst inn hos Bror Forsgren i Studio Paradiso i fem dager med ti låter til et musikalsk og sosialt eksperiment. Det kjentes veldig risky å lage det på denne måten, men det var veldig verdt det, sett i ettertid, forteller Skaug om prosessen.

Trygve Skaug & navngitte menn er klare for Sentrum Scene 14. mars, og med seg har han et stjernelag av musikere!


Bill. kr. 450,- + bill.avg. 18 års aldersgrense med legitimasjonsplikt. Ingen vergeordning.

Dørene åpner kl. 19.00. Arrangementet starter ca. 1 time etter dørene åpner. NB! Det anbefales å komme i god tid før arrangementet starter da det kan bli kø.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Onsdag
28.02.24
BARE EGIL BAND – Ekstrakonsert
+ gjesteartist:
Learn languiches with Barry Eagle
Onsdag
28.02.24
AMARANTHE & DRAGONFORCE
+ special guest: Infected Rain
Torsdag
29.02.24
BARE EGIL BAND
+ gjesteartist:
Learn languiches with Barry Eagle
Torsdag
29.02.24
ERIC NAM
+ special guest: Alex Porat
House on a Hill Tour
18 år leg. (hovedsal) - fri alder (galleri)
Torsdag
29.02.24
CHRIS ABOLADE
Fredag
01.03.24
TIPPING FOR’N FAR
+ support: The Hoggorms
Fredag
01.03.24
BLODKNOKE + LOOSE TEETH
+ support: Sloss
Lørdag
02.03.24
DEAD BOYS
+ support: The Chord Buddies
Lørdag
02.03.24
HKEEM
+ support: Blackie
Søndag
03.03.24
GZA (Wu-Tang Clan)
+ The Phunky Nomads
«Liquid Swords Live»
Søndag
03.03.24
6LACK
The Since I Have A Lover Tour
+ special guest: India Shawn
Tirsdag
05.03.24
AFTENPODDEN
– Habilitet, plagiat og nye skandaler!
Onsdag
06.03.24
TYLER CHILDERS
Mule Pull ’24 Tour
with special guest John R. Miller
Onsdag
06.03.24
Klassekampen Musikkmagasinet
& Rockefeller presenterer:
POPQUIZ
Onsdag
06.03.24
HVORFOR DET? Spesial
Trond-Viggo og Kristopher snakker om kjøtt
Torsdag
07.03.24
THE GASLIGHT ANTHEM
with Emily Wolfe
Torsdag
07.03.24
ShowPeople presenterer:
STANDUP PÅ ROCKEFELLER
Erlend Osnes / Henrik Schatvet / Lorna Rose Treen / Brennan Reece
Konferansier: Galvan Mehidi
Torsdag
07.03.24
WILLIAM HUT + SUBSHINE + ALEX HARRY
Fredag
08.03.24
SOPHIE ELLIS-BEXTOR
+ support: Holiday Sidewinder
Fredag
08.03.24
SLOWSHIFT

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen