ALDOUS HARDING + support: H. Hawkline Tirsdag 11.04.23 THE LONG RYDERS + support: Lady Friend Fredag 02.06.23 KAKKMADDAFAKKA Lørdag 02.09.23 JAMES YORKSTON & NINA PERSSON Lørdag 06.05.23

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Lørdag 11/03-2023 Rockefeller
TØYEN HOLDING – ekstrakonsert
3 releaseparty
Support: Knekten Original + gjester Stupac Shakur & Dirty Hans


Det har vist seg å gå tre år mellom hver gang Fredfades & Mest Seff bestemmer seg for å slippe album, og det er visstnok alltid fjorten spor på platene. Slik har det blitt. I vakuum av duoens evne til å tilpasse seg markedet har det ikke vært sluppet en eneste singel siden forrige album, som har resultert i at lytterne har måttet ta til takke med å slite ut både første og andre-albumet. Men frykt ikke! DNA-ene som har vist seg å kunne lage gull av gråstein er endelig tilbake med installasjon nummer tre i det som sakte har utviklet seg til å bli en trilogi med kultklassikere innen norsk rap. Ikke verst for et prosjekt som egentlig aldri var tiltenkt å se dagens lys.

Tøyen Holding har de tre siste årene ligget lavt igjennom både pandemien og dens ettermæle og skrevet bars i alt fra gapahuker, float tanks, RIB'er og Tesla'er til vinkjellere og Michelin-restauranter på tvers av globusen. På samplere fra åtti- og nittitallet har det blitt resirkulert snåle lyder med opphav som spenner mellom alt fra tidlig elektronisk hiphop fra Chicago, til house musikk, new wave fra Belgia og Australia, zouk og gwo ka fra henholdsvis Martinique og Guadeloupe, britisk dub, synth pop fra Himalaya, pro-black spirituell-jazz fra østkysten samt sjeldne modern soul-syvtommere fra Georgia.

I tiden mellom nyansettelser, toxic bro-dining, rettsaker, globetrotting, DJ-sett, spiller-påhyling, marshmallow nudes foran peisen, merch-produksjon, spraying, kaving i infinity-pools, fødsler, dank, lange ferier og vinsmakinger har det vært sessions med alskens skikkelser fra både inn- og utland av ulike størrelser og med ulike tankesett. Med seg på laget denne gangen har de trofaste gjengangere som King Skurk One, Ivar Strå og Lars Vaular, men også overraskelser som vinmaker og rapper Clovis Ochin fra Frankrike, Big Cristo fra Oppsal (kjent fra hits som Gassed), den karismatiske vestlendingen Finni Keeg kjent fra Soundcloud classics som Sheikh Muhammad Al-Qeeg, Gaia og Tøyen 501-prosjektet med blant annet Moggger som også er å finne på tredjealbumet. Norsk jazz top dogz Arthur Kay Piene og Kristoffer Eikrem bidrar også med melodi på plata.

Mens den norske rap-scenen de siste par årene har florert av søppel, First Price-varianter og døgnfluer på desperat søken etter bananer har Oslo-duoens evige jakt etter det perfekte verset i det stille klart å utkonkurrere det som utkonkurreres kan av både tekster og beats i norsk samtidsmusikk. De har rett og slett tredoblet kunnskapen sin og sourcet frem det beste råstoffet tilgjengelig før de har gått til verks med å produsere bautaen Tøyen Holding 3 – selve Monolitten av norsk rap.

Hvis du ser på TH 1 som en lett tilgjengelig og god Village-vin og ser på TH2 som en halv-kompleks Premier Cru med god lengde, så er Tøyen Holding 3 åpenbart en Grand Cru. Det er en mer kompleks og konsentrert affære enn forløperne både hva gjelder tekst og lyd. Den vil ta lenger tid å forstå, den er ment for å konsumeres sakte og mediteres til - og lagrer definitivt bedre over tid. Men er den tilgjengelig allerede ved Februar-slippet? Det får lytterne som kjøper plata på Bandcamp finne ut av. Dere andre får vente til releasekonserten.

Bill. kr. 420,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpner kl. 20.00.

Arrangementet har 18 års aldersgrense med legitimasjonsplikt. Ingen vergeordning. Det sjekkes legitimasjon av alle publikummere som antas å være under 25 år. Gyldig legitimasjon er nasjonalt ID-kort, pass, bankkort med bilde eller fysisk førerkort. Digitalt førerkort er ikke gyldig legitimasjon. Foto på legitimasjon må være lett identifiserbar med bruker.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Lørdag
25.03.23
EM-kvalifisering, menn:
SPANIA - NORGE
Lørdag
25.03.23
SELF DECEPTION
+ special guests: Halcyon Days
Lørdag
25.03.23
SKAAR
+ support: Whammyboy
Tirsdag
28.03.23
WEVAL
Tirsdag
28.03.23
MANIFESTKONFERANSEN 2023
Onsdag
29.03.23
STANDUP PÅ JOHN DEE
Sofie Frøysaa / Ole Andreas Laache Klevan / Jørgen EP
+ overraskelse
Konferansier: Aila Sinober
Onsdag
29.03.23
Island in Limbo Tour
HAKEN
BETWEEN THE BURIED AND ME
+ special guests: Cryptodira
Torsdag
30.03.23
VIAGRA BOYS
+ support: Boko Yout
Torsdag
30.03.23
KERALA DUST
+ support: AFAR
Fredag
31.03.23
CHERIE CURRIE
(The Voice of The Runaways)
On The Road To Ruin Tour 2023
+ special guests: Blue Ruin
Fredag
31.03.23
Celebrating 50 years of QUEEN
QUEEN EXTRAVAGANZA
A 2023 Rock Tribute in the Royal Tradition
Fredag
31.03.23
KONTORET - Liveshow
Lørdag
01.04.23
FKJ
Lørdag
01.04.23
NESTOR
+ support: Velveteen Queen
Lørdag
01.04.23
JOE SATRIANI
Earth 2022 ― 2023 Tour
Søndag
02.04.23
SHAME
+ support: They Hate Change
Torsdag
06.04.23
INFERNO METAL FESTIVAL 2023
– Torsdag
Torsdag
06.04.23
INFERNO METAL FESTIVAL 2023
– festivalpass
Fredag
07.04.23
INFERNO METAL FESTIVAL 2023
– fredag
Lørdag
08.04.23
INFERNO METAL FESTIVAL 2023
– lørdag

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen