JIREEL Torsdag 21.11.24 FLOGGING MOLLY + support: Hayeminol Fredag 19.07.24 JORDAN RAKEI + support: Dhruv Søndag 15.09.24 CARLY PEARCE hummingbird 2025 uk/eu tour Mandag 10.02.25

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

Ticketmaster


 
Program << >>

Lørdag 14/12-2024 John Dee
CALIBAN SESSIONS 2024
Thulsa Doom / Claudia Scott / Dwaal / Sunface / Curtains of Wool / Galgeberg


Caliban Sessions er den store årlige superfesten hvor miljøet rundt Black Debbath, Duplex Records og Caliban Studio Storsjøen setter sammen en fantastisk kveld full av den beste musikken og den beste underholdningen. Årets festaften blir lørdag 14. desember på John Dee.

Denne årelange tradisjonen startet tilbake i 2002, og vi kan se tilbake på mang en fantastisk festkveld. Og det blir ikke mindre bra på festivalens 18. år. Hurra!

THULSA DOOM

«Norges beste rockeband» ble det hvisket i krokene da Thulsa Doom spilte en av sine aller beste konserter på Vulkan i september i fjor. Nå er de tilbake i Oslo igjen, forvent også en ny låt eller to!

CLAUDIA SCOTT

Damn! Vi er stolte over å presentere en levende legende, nemlig Claudia Scott til årets Caliban Sessions. Alt hun har rukket å være med på er helt sjukt, sjekk gjerne ut intervjuet Egon Holstad gjorde med henne på den flotte podkasten «Feedback med Egon Holstad».

«Som låtskriver er det som driver oss at det alltid finnes en bedre låt, at vi aldri blir utlært», sier Claudia Scott i forkant av en serie utgivelser; enkeltsanger og EP, som til sammen utgis på vinyl høsten og har fått tittelen «The Belle of Singapore».

Claudia Scott har i løpet av karrieren samarbeidet med et gigantisk antall artister og låtskrivere, nasjonalt og internasjonalt. Claudia vedgår at hun «begynner å få tak på det», dette med låtskrivingen. Hun har bidratt til over hundre album-utgivelser og har lange opphold bak seg i to av verdens viktigste musikkbyer, Los Angeles og Nashville. Ved siden av to Spellemannpriser, har hun fått tre Sesac Awards i USA for sitt låtskriver-samarbeid med americana-originalen Kevin Welch.

Claudia kommer fra sterke røtter innen country-sjangeren, og har utviklet en egen stil. Som musiker og låtskriver får Claudia vist sine mange talentfulle sider. Hun er en uredd artist som har våget å gå sine egne veier i søken etter en egen musikalsk identitet. Claudia Scott spiller selv diverse gitarer, mandolin, munnspill og vokal, og bergtar publikum med sitt varme vesen og formidlingsevne.

DWAAL

Spellemann-nominerte Dwaal fra Oslo spiller tung, atmosfærisk sludge, doom, post-metal, eller hva man måtte ønske å kalle det. De lager en massiv vegg av lyd som veksler mellom aggressiv og kvelende, melankolsk og hypnotisk, og kan sammenlignes med band som Amenra, Neurosis eller Cult of Luna. Siden oppstarten for 10 år siden har de rukket å gi ut to kritikerroste fullengdere og en EP. Sistealbumet «Never Enough» er et følelsesladd primalskrik som kom ut i september 2023, og var nominert til Spellemannprisen for årets metal-album. Gjennom årene har Dwaal gradvis justert opp intensiteten og gjort seg bemerket som et fengslende liveband, med knusende energi og bekmørk stemning hånd i hånd. De har stått på scenen under by:Larm, Inferno, Høstsabbat, Mystic Festival og en rekke andre festivaler og tilstelninger i inn- og utland.

SUNFACE

Vi i booking-avdelingen synes at Sunface har gitt ut et av årets vakreste og mest særegne album, og er superstoked over at de vil debutere med sin nye line-up her hos oss. Bandet slapp debutalbumet «Observatory» i 2016. Utgivelsen ble en bauta innen stoner/psych-sjangeren og tittelsporet ble spilt flere hundre tusen ganger over hele kloden. Ferden fortsetter i 2024 med Sunface sitt nye album «Cloud Castle», hvor stammeperkusjon og tunge riff flyter hånd i hånd i ett nytt og unikt sound. Main-man Jon Haugnes Karlsen har fått meg seg veteranene Øyvind Osa (El Caco) og Espen Nesset (Lonely Kamel) på henholdsvis bass og trommer. Dette er en konsert vi ser virkelig frem til!

CURTAINS OF WOOL

Legendariske Curtains of Wool til Caliban Sessions 2024!

Psykedeliabandet Curtains of Wool har siden midten av nittitallet iherdig forsøkt å viske ut skillet mellom konsert og ikke-konsert ved å ikle seg i kostymer som går i ett med bakgrunnen og spille så lavt at det er vanskelig å vite om konserten er i gang eller ikke. Det er dermed få nålevende mennesker som kan være riktig sikre på om de har hørt eller sett bandet opptre.

Det er derfor et ekstra scoop for Caliban Sessions 2024, at Curtains of Wool denne gangen har sagt seg villige til å skru opp volumet bittelitt, slik at noe av den nydelige musikken med litt anstrengelse vil kunne skilles fra bakgrunnsstøyen.

Bandet, som består av Aslag Guttormsgaard, Pio Pethon og Egil Hegerberg vurderer også i anledning konserten å forsøke å viske ut skillet mellom en utgivelse og ikke-utgivelse. Hvordan dette skal skje er fortsatt et åpent spørsmål. Den som lever vil (muligens) få se!

GALGEBERG

Galgeberg er et nytt prosjekt fra metal-legendene Bård Eithun (Djevel, Emperor), Peter «Pete Evil» Vegem og Peter «Bosse» Bostrøm (Hellride, Blood Tsunami). Denne gangen er det death metal som skal få gjennomgå. Vi lar dem forklare selv:

«Hva er så dette for en motbydelig haug med menneskelig avfall? Jo, her har vi tre grinebitere som har vært her, der og overalt. Endelig skjerpa dem seg og skjønte at livet er for kort til å IKKE spille Death Metal. Mange års lefling med punk og rock og andre krumspring har lagd noen bulker i metallen, men det tilfører bare litt ekstra schwung og stank. Disse gubbene spiller for kosens skyld, men hvis noen spør, så har dem nok ikke noe imot å fremføre en låt, eller to. La oss bare håpe de finner scenen.»

Flere band annonseres snarest!

Bill. kr. 325,- + bill.avg. 18 års aldersgrense med legitimasjonsplikt. Ingen vergeordning. Dørene åpner kl. 20.00.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Tirsdag
06.08.24
ØYA – KLUBBDAGEN
Lover's Skit (SE) / Shiner / ZERO BATS / Future Nostalgia / Smiling
Fredag
09.08.24
KIEFER SUTHERLAND
Lørdag
10.08.24
SHADOWLOVE
Tirsdag
13.08.24
EMILY NENNI
+ DYLAN LEBLANC
Support: Teddy & the Rough Riders
Fredag
16.08.24
GLORY DAYS
Lørdag
17.08.24
ANGELO REIRA
Søndag
18.08.24
RANDALL KING
Onsdag
21.08.24
JULIANNA RIOLINO
Fredag
23.08.24
ASTROSAUR
Lørdag
24.08.24
FRODIVALEN 2024
The Dogs / Chemtrails Oslo
Hiawata / Caddy
Konferansier: Johan Golden
Mandag
26.08.24
REKOMMANDERT
#96 – Kjemiske våpen
Onsdag
28.08.24
A special and unique 40 years anniversary of W.A.S.P. by
CHRIS HOLMES
+ support: Prospect
Torsdag
29.08.24
SALLY-ANNE HAYWARD
– Egg Shortage
Fredag
30.08.24
KØBER
Lørdag
31.08.24
INSOMNIUM
+ support: IOTUNN
Tirsdag
03.09.24
JOHN DEE’S BOKCAFÉ MED PEDER KJØS
Gjester: Mina Adampour og Hilde Henriksen
Onsdag
04.09.24
Speed Metal Attack:
AGENT STEEL
+ Tyranex + Hypoxic
Fredag
06.09.24
DUGG
+ support: Wikstrand og De Fryktløse
Lørdag
07.09.24
SKOV
Torsdag
19.09.24
UNNI WILHELMSEN

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen