CHELSEA WOLFE + support: Kælan Mikla Søndag 16.06.24 FLOGGING MOLLY Fredag 19.07.24 SOEN + support: Naryan Søndag 17.03.24 WITCH CLUB SATAN + special guest: Hudkreft Fredag 08.03.24

Søk
Søk på www.rockefeller.no

Meny Nyhetsbrev
Meld deg på Rockefellers nyhetsmail.

Samarbeidspartnere

OBOS

Ticketmaster


 
Program << >>

Lørdag 02/12-2023 John Dee
CALIBAN SESSIONS 2023
Black Debbath / Bare Egil Band / Jonas Alaska / Brut Boogaloo / Wisløff/Angelskår / Cult Member / Stuntbike / My Sensational Panda / Dudes / De Sørgelige Restene


Caliban Sessions er den store årlige superfesten hvor miljøet rundt Black Debbath, Duplex Records og Caliban Studio Storsjøen setter sammen en fantastisk kveld full av den beste musikken og den beste underholdningen.

Denne årelange tradisjonen startet tilbake i 2002, og vi kan se tilbake på mang en fantastisk festkveld. Og det blir ikke mindre bra på festivalens 17. år. Hurra!

BLACK DEBBATH

Black Debbath turnerer fortsatt i kjølvannet av sin mest kritikerroste plate noensinne Age of Kørka, og er en selvsagt headliner på den 17. Caliban Sessions i rekken.

BARE EGIL BAND

Levende legende, `nuff said!

JONAS ALASKA

Damn!! Bra booking! Jonas Alaska er en av landets sterkeste låtskrivere, og står bak uforglemmelige låter som «October», «If Only as a Ghost», «In The Backseat» og «Morning Light». Han var trippel Spellemann-nominert for sitt debutalbum, og har siden den gang sluppet fem album som alle har fått strålende mottagelse, både i og utenfor Norge.

BRUT BOOGALOO

«Jeg synes jo for øvrig at verdens beste band er Brut Boogaloo.» – Nicke Andersson, Hellacopters

Brut Boogaloos siste album, «Strike III», fikk strålende kritikker, og nå er endelig bandet tilbake på Caliban Sessions! Det ryktes allerede om nye innspillinger, så kanskje vi slipper å vente åtte år på nye låter? Kommer det noen allerede denne kvelden? Brut Boogaloo består av heftige trommer, groovy bass, store og selvsikre gitarer, fengende vokallinjer og bunnløs energi. At de elsker rock fra 70-tallet høres, men bandet har funnet den vanskelige oppskriften på å hente inspirasjon derfra, samtidig som de høres originale ut.

WISLØFF/ANGELSKÅR

Wisløff/Angelskår er en duo bestående av multiinstrumentalisten Karl-Joakim Wisløff og vokalisten Pål Angelskår. Karl Joakim spilte bass i rocketrioen Orango i tjue år, men har de senere årene vært en freelance-musiker, som har spilt på en rekke plateinnspillinger med andre artister (bl.a. Kenneth Ishak, Christel Alsos, Leifson, Erlend Ropstad og Minor Majority). Pål Angelskår er til vanlig vokalist og låtskriver i bandet Minor Majority. Duoens debutalbum: Nothing Ages Quite Like Happiness, ble sluppet på Voices of Wonder/VME i fjor høst.

CULT MEMBER

Vi er superfornøyde med å ha booket Cult Member fra Texas/Tromsø (det er de to store T-ene det!). I 2022 slapp de sin første fullengder «Infinite Death», som ble nominert til Spellemannpris for årets metal-utgivelse. Med vokalist fra Denton County Texas og medlemmer fra band som Die A Legend, Jabba og Reptile Master, spiller de en rask og tung miks av hardcore og thrash.

STUNTBIKE

Reunion #1: Flekkefjord-bandet Stuntbike, med Truls Haugland i spissen, slapp først et knippe sjutommersingler som ga dem anerkjennelse i både norsk og internasjonal popundergrunn. Debutalbumet «Gone» kom ut på det lokale plateselskapet Smalltown Supersound i 1998, og ble spilt inn og produsert av festivalsjef Ollis. I fjor kom plata endelig på vinyl, i regi av Christer Falck, Norske Albumklassikere og Big Dipper. Pressen her til lands var raske med å trekke paralleller til utenlandske band som Sebadoh og Sonic Youth, samt «stuerene» navn som Foo Fighters og Nirvana. Stuntbike er et band hvor «understatement» er viktig, låtene prikkes ikke inn med store fakter og skrikende vokal, men lusker seg inn på deg i all sin underfundighet. Låter som «Smile» og «Gone» er fine poplåter, mens den triste «Alone» har en skjørhet og ærlighet som er sjelden i norsk pop.

MY SENSATIONAL PANDA

I mylderet av gitarpopband som fylte hovedstadens musikkscene på slutten av 90-tallet, var Oslo-bandet My Sensational Panda et hyppig innslag på byens konsertsteder, og når de nå samles igjen for å entre scenen på Caliban Sessions på John Dee, er det 23 år siden de sist var å høre live.

De siste årene av forrige årtusen ble tilbragt i godt selskap i miljøet rundt So What!, og andre steder der folk med interesse for musikk litt utenfor hovedstripa gjerne frekventerte. Bandet gjorde konserter med blant andre Brainpool, Soundtrack of Our Lives, Dødsverk, Weeds, Alphaville og Samantha Fox, og har også verdensrekord i antall konserter på nevnte So What!. Bandets energiske sceneopptredener sto i god stil til musikken, som var poppa, men hardtslående, litt naiv og litt tøff i trynet. Eller for å sitere Nazneen Khan: «Uhøytidelig, lekent og noen ganger usannsynlig morsomt». My Sensational Panda ga i 1998 ut plata Things To Do på Ironic Recordings, en plate som nevnte Nazneen Khan ga karakteren 5 i sin anmeldelse i Aftenposten

DUDES

Gjennom tusen catchy riff med klare referanser til The Hives og Turbonegro tar DUDES action-rocken ut fra akademia og inn i markedsføringsavdelinga på BI. More is More, DUDES er større og fyldigere enn de fleste. Med eleganse har DUDES ufrivillig unngått grining på Lindmo, smisking på by:Larm og resirkulering av de fire store. Glem support-jobber på Rockefeller. The Age of Arena Rock is now!

DE SØRGELIGE RESTENE

Vi lar Restene forklare selv:

Vi er de overflødige musikantene i Duplex-universet. De som ikke fikk være med videre og spille i noen av de populære og gode banda, men som siden 90-tallet har vært henvist til humor-rockens reservebenk. Men i det stille og i det små har vi gradvis jobbet oss bedre, og finpusset vår tidløse grunge-rock. Hele tiden med hevn som motiv. Vi skal faen meg vise dem! Og nå viser det seg at den som ler sist, ler aller best. For hvem er det som skal toppe plakaten på selve Caliban Sessions 2023? Hæ? Hvem er det som endelig har tatt steget opp i norsk rocks elite? Jo, Restene. De sørgelig Restene.

Festivalledelsen stusser vel litt over den selvutnevnte headliner-statusen..

Bill. kr. 325,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpner kl. 20.00.


Legg til i kalender Share
Vi anbefaler også ...
 
Program RF JDSS
Onsdag
28.02.24
BARE EGIL BAND – Ekstrakonsert
+ gjesteartist:
Learn languiches with Barry Eagle
Onsdag
28.02.24
AMARANTHE & DRAGONFORCE
+ special guest: Infected Rain
Torsdag
29.02.24
BARE EGIL BAND
+ gjesteartist:
Learn languiches with Barry Eagle
Torsdag
29.02.24
ERIC NAM
+ special guest: Alex Porat
House on a Hill Tour
18 år leg. (hovedsal) - fri alder (galleri)
Torsdag
29.02.24
CHRIS ABOLADE
Fredag
01.03.24
TIPPING FOR’N FAR
+ support: The Hoggorms
Fredag
01.03.24
BLODKNOKE + LOOSE TEETH
+ support: Sloss
Lørdag
02.03.24
DEAD BOYS
+ support: The Chord Buddies
Lørdag
02.03.24
HKEEM
+ support: Blackie
Søndag
03.03.24
GZA (Wu-Tang Clan)
+ The Phunky Nomads
«Liquid Swords Live»
Søndag
03.03.24
6LACK
The Since I Have A Lover Tour
+ special guest: India Shawn
Tirsdag
05.03.24
AFTENPODDEN
– Habilitet, plagiat og nye skandaler!
Onsdag
06.03.24
TYLER CHILDERS
Mule Pull ’24 Tour
with special guest John R. Miller
Onsdag
06.03.24
Klassekampen Musikkmagasinet
& Rockefeller presenterer:
POPQUIZ
Onsdag
06.03.24
HVORFOR DET? Spesial
Trond-Viggo og Kristopher snakker om kjøtt
Torsdag
07.03.24
THE GASLIGHT ANTHEM
with Emily Wolfe
Torsdag
07.03.24
ShowPeople presenterer:
STANDUP PÅ ROCKEFELLER
Erlend Osnes / Henrik Schatvet / Lorna Rose Treen / Brennan Reece
Konferansier: Galvan Mehidi
Torsdag
07.03.24
WILLIAM HUT + SUBSHINE + ALEX HARRY
Fredag
08.03.24
SOPHIE ELLIS-BEXTOR
+ support: Holiday Sidewinder
Fredag
08.03.24
SLOWSHIFT

Design og implementasjon: JPG Jungelpatruljen